GÖBEK YAĞLARINI ERİTEN “TARÇIN ÇAYI”

images (1)

Tarçın; keşfedilen en eski baharatlardandır. Geçmişi M.Ö. 3000’li yıllara dayanan tarçının faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar sağlık için her gün ortalama çeyrek çay kaşığı kadar tarçın kullanılmasını tavsiye ediyor. Tarçının düzenli kullanımı kandaki glikozu ve kötü kolestrolü düşürür. Metabolizmayı hızlandırır, yağ dokularını parçalar ve zayıflamaya yardımcı olur. Tarçının içeriğindeki enzimler karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak karın bölgesindeki yağların erimesini hızlandırır. Ehh bu kadar faydasını saydıktan sonra zayıflatıcı bir tarçın çayı tarifi vermezsek olmaz 🙂

Tarçın Çayı: 3-4 çubuk tarçını ve 1-2 çay kaşığı balı bir bardak su ile kaynatın. Ardından içine 2 tane karanfil atın. Bu çayı sabah kahvaltısından yarım saat önce ve yatmadan bir saat önce için. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s