HURMANIN BİNBİR ÇEŞİT FAYDALARI

hurma-968x645

İftarı hurmayla açmak en eski ramazan adetlerinden biridir. Eskilerden gelme alışkanlık ve peygamberimizin hurmayla orucunu açıyor olması hala iftar sofralarından hurmanın eksik olmama sebeplerindendir. Gelenekler bir yana hurma A vitamini, magnezyum, kalsiyum ve potasyum içermesi açısından sağlık için son derece faydalıdır. İyi geldiği problemlere değinecek olursak kalp rahatsızlıklarından hazımsızlığa, kanserden göz sağlığına, karaciğerdeki yağlanmadan kötü kolestrole kadar sayısız faydasını sıralayabiliriz. Ayrıca yeni doğum yapan annelerde süt artışı da sağlıyor. Cilt yenilenmesi ve hücre yenileyici özelliğine de değinmeden geçmeyelim. Ancak hurma yüksek oranda şeker içerdiği için fazla tüketilmemesi lazım. İftarda yiyeceğiniz 1-2 tane hurma yeterli olucaktır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s